razvan fodor campania respectului

Sfatul lui Razvan Fodor pentru victimele violentei domestice: „Nu e prea tarziu sa o ia de la capat. Trebuie doar sa aiba curaj si incredere ca o pot face”

Razvan Fodor, Cornel Ilie, Leonard Doroftei, Catalin Stefanescu si Andi Vasluianu sunt cei cinci barbati-vedete care se lupta in aceste zile, in cadrul unei campanii sociale, cu violenta domestica, un fenomen care a luat din ce in ce mai mult amploare in Romania.

razvan fodor campania respectului

Convinsi de faptul ca teroarea pe care o traiesc unele femei din familiile sarmane, sau chiar din cele instarite, poate fi oprita, sustinatorii proiectului ( www.campaniarespectului.ro) fac apel la toti cei care se afla intr-o asemenea situatie sa faca publica povestea lor, pentru a le oferi femeilor speranta si exemple de curaj. „Share it to stop it” este mesajul campaniei care isi propune sustinerea centrelor de consiliere si adapost dedicate victimelor violentei domestice.

De vorba cu Farafarduri.ro a stat artistul Razvan Fodor, care a tinut sa le dea cateva sfaturi celor care sufera in tacere.

Fara farduri: Nu esti la prima participare intr-o campanie de acest gen. In 2011 te-ai alaturat proiectului Acasa TV „Durerea nu este iubire”. Care e experienta pe care o traiesti tu prin implicarea in astfel de actiuni?

Razvan Fodor: Pot sa iti spun sigur ca numai cand aud grozaviile prin care sunt nevoite unele femei sa treaca ma revolt si mi se zburleste parul… Cred cu tarie ca implicarea persoanelor publice accelereaza ideea unei campanii.

Fara farduri: Ambasadoarea campaniei, Andreea Marin, imi spunea in cadrul unui interviu ca ea cunoaste cazuri de violenta si printre persoanele publice. Care e sfatul tau pentru cele ale caror viata e cu totul alta cand se lasa cortina?

Razvan Fodor: Ar trebui sa stie ca nu ele trebuie sa se simta rusinate pentru ca sunt abuzate, ci ei ar trebui sa se simta rusinati pentru ca ridica mana asupra unei femei, iar faptul ca ele continua sa ii protejeze, suferind in umbra, nu face decat sa le dea si mai mult curaj, convinsi fiind ca nu se va afla niciodata ce fel de barbati sunt.

campania-respectului

Fara farduri: De asemenea, care sunt gandurile tale catre femeile care isi accepta statutul de victima din cauza conditiei sociale?

Razvan Fodor: Asta este o categorie aparte si probabil ele sunt cele mai vulnerabile dintre toate… Sfatul meu este urmatorul: chiar daca probabil nu stapanesc o meserie, chiar daca au renuntat la locul de munca pentru a sta acasa si a se ocupa de educatia copiilor sau pur si simplu de treburile casnice, chiar daca poate ajung intr-un moment in care sunt convinse ca fara barbatul de langa ele nu au forta de a se intretine, niciodata nu e prea tarziu sa o ia de la capat. Trebuie doar sa aiba curaj si incredere ca o pot face.

Foto: Facebook