1094983_715176665174526_1965941990_n

Realizarea filmului „Nu sunt faimos, dar sunt aroman”, asemanata de Toma Enache cu o aventura desprinsa din mitologie

„Nu sunt faimos, dar sunt aroman” este filmul care imediat dupa ce a fost prezentat publicului a starnit numeroase discutii printre iubitorii de filme. Lungmetrajul care a fost lansat de curand marcheaza nu numai debutul lui Toma Enache ca regizor, dar si o premiera in industria cinematografica romaneasca.

1094983_715176665174526_1965941990_n

Daca pentru critici gestul regizorului, care interpreteaza de altfel si rolul principal, a fost privit ca un act de curaj, pentru Enache a insemnat o aventura asemeni celei din mitologia greaca. El a declarat pentru Farafarduri.ro ca pe parcursul realizarii filmului s-a simtit ca si cum ar fi fost trimis sa aduca „Lana de Aur”.

Povestea filmului se concentreaza in jurul lui Toni Caramusat, un regizor care e fascinat de ideea ca ar putea descoperi un al 13-lea adevar absolut despre aromani. Mitul spune ca acest adevar e purtat de Armanamea, ultima descendenta din neamul sau, pe care Toni se incapataneaza sa o gaseasca.

Fara farduri: Ati declarat la un moment dat ca ati fost predestinat sa realizati acest film. Cum a fost toata aceasta experienta?

Toma Enache: M-am simtit ca si cum am fost trimis „sa aduc Lana de Aur”,adica sa fac ceva imposibil. Si acum simt ca dupa ce am adus-o ar trebui sa mai fac o alta munca, la fel de grea. Dar reactiile celor care m-au trimis sa aduc „Lana” ma fac acum sa cred ca totul a fost usor si frumos.

Fara farduri: Ati filmat in mai multe tari. Care a fost locul care v-a facut sa va simtiti acasa?

Toma Enache: Peste tot, pentru ca peste tot au fost alaturi de mine prieteni. Cred ca una din minunile lumii e prietenia si facerea acestui film mi-a demonstrat acest lucru.

Fara farduri: Cum a fost sa lucrati cu topmodelul Linda Croitoru?

Toma Enache: Minunat, a fost alegerea perfecta pentru rolul Armanamea! Are tot ce trebuie. Sensibilitate, frumusete, fragilitate, poezie si capacitatea de a se plia exact pe ce am dorit. Da, semana cu cea din visele mele.

toma enache, nu sunt faimos dar sunr aroman_nlinda croitoru si toma enache, nu sunt faimos dar sunt aroman  _n

Fara farduri: Ce ar trebui sa invatam de la personajul pe care il interpretati, Toni Caramusat?

Toma Enache: Ca lucrurile frumoase se intampla daca tu crezi in ele, ca visele se pot inalta ca zmeiele in copilarie.

Fara farduri: Filmul se preconizeaza inca de pe acum ca fiind unul de impact. Va ganditi sa il lansati si in strainatate?

Toma Enache: Sigur ca dorim sa ajungem si in strainatate, dar modul in care se va realiza acest lucru inca nu il stiu. Insa sunt optimist.

Fara farduri: Ce urmeaza dupa “Nu sunt faimos…”? De obicei va aventurati in proiecte pe care unii le-ar considera destul de greu de realizat, cum au fost piesele de teatru in aromana sau chiar spectacolul Janka.

Toma Enache: Gandul ca urmatorul proiect ar putea starni in spectatori reactii precum cele pe care le-au starnit piesele de care ati amintit ma face sa ma arunc in proiecte despre care chiar si eu in anumite momente cred ca sunt imposibil de realizat. Si ar fi imposibil de realizat fara ajutorul lui Dumnezeu. “Nu sunt faimos, dar sunt aroman” mi-a demonstrat inca o data acest lucru !

Fara farduri: Care ar trebui sa fie profilul actorului cu care ati accepta sa faceti echipa intr-o viitoare productie?

Toma Enache: O, sunt atatia actori cu care mi-ar placea sa joc si sa lucrez! Dar echipa se face in functie de scenariu, buget si intuitie. Pe Linda Croitoru, personaj principal feminin in “Nu sunt faimos, dar sunt aroman”, am ales-o fara sa o fi vazut vreodata!

 

Foto: Facebook