maria-pop1

Preparat de Craciun simplu si rapid, recomandat de Maria Pop, finalista show-ului TV Masterchef

Gospodinele care au ramas fara idei in privinta mesei de Craciun ar trebui sa arunce un ochi la reteta propusa de Maria Pop. Finalista sezonului doi al show-ului culinar Masterchef vine cu o recomandare pe cat de simpla pe atat de rapid de pregatit: chiftele cu susan, la cuptor. Ce alte sfaturi mai are Maria cu privire la preparatele de sarbatori aflati din interviul acordat Farafarduri.ro.

maria-pop1

Fara farduri: Cum merg pregatirile de sarbatori si cum va arata masa ta de Craciun?

Maria Pop: Pentru ca sunt foarte ocupata in fiecare an, raman cu pregatirile in urma. Chiar glumeam si spuneam ca cei care ma vor colinda vor manca chiftele direct din tava cu mustar :) Pe masa de Craciun eu prefer sa am produse cat mai sanatoase. Prefer sa fac la cuptor inclusiv snitelele si chiftelele. Folosesc salam si sunca, dar cascavalul il fac in casa, asta pentru rulada de cascaval de casa, cu sunca si ierburi, pe care prefer sa o fac eu. Cred ca e defect profesional.

Sfatuiesc gospodinele sa isi mentina silueta. Am eu o problema cu chestia asta, pentru ca toate persoanele mananca mult si nesanatos de sarbatori, iar inainte de sarbatori tin post, ceea ce pentru organism nu e bine. Recomand tuturor, nu neaparat gospodinelor, ci si barbatilor care gatesc, sa evite uleiul in exces si sa gateasca cat de mult la cuptor. Se pot face si rulade pe baie de aburi, de recomandat sa fie carnea de pui in cazul asta.

Fara farduri: Ce sfaturi ai pentru gospodinele care vor sa iasa din tipar in ceea ce privesc preparatele? Ai cumva o reteta pe care ai vrea sa o recomanzi? Daca da, cum arata?

Maria Pop: Recomand o reteta usoara si rapida, chiftele cu susan, la cuptor. Arata foarte bine si sa nu uitam ca sunt mai sanatoase. Si sa va dezvalui si reteta daca tot am vorbit despre chiftele.

500 g carne tocata vita, 2 oua, 4 felii paine inmuiate in lapte, 3 morcovi fierti si tocati mai marunt din cutit si 2 cepe, susan si bineinteles condimente.

Se face compozitia, se modeleaza, si apoi se trec prin susan si se pun pe foaie de copt la cuptor, timp de 20 de minute, la 200 grade C.

Fara farduri: Daca e sa vorbim de desert… ce ai adauga pe platoul de prajituri si ce ai scoate?

maria-pop

Maria Pop: Deserturile sunt preferatele mele cand vine vorba sa le gatesc, nu sa le mananc. Doar gust cremele si apoi imi tai o bucatica mica. Nu stiu daca as scoate ceva, cert este ca nu sunt adepta prajiturilor pe baza de prafuri sau pe baza de margarina. Prefer sa fie inlocuite. Am observat ca tot mai multe gospodine isi comanda prajituri de la cofetarii. Eu una nu am incredere decat daca vad eu ce se pune in ele. Sunt un pic mai pretentioasa si la prajituri si la mancare. Clar as adauga pe platoul de prajituri acea prajitura pe baza de cocos. Se numeste bounty. Eu o ador si nu lipseste in niciun an de pe platoul meu.

Fara farduri: Ai amintiri din bucataria mamei sau a bunicii? De ce iti e dor cel mai mult si ce incerci sa pastrezi din ce ai invatat in trecut?

Maria Pop: Eu nu pot sa ma laud ca am invatat sau am ramas cu un gust al mancarii in minte, pentru ca am crescut mai mult singura. Tati a plecat cand aveam eu 6 ani in Israel si mama mea la 14 ani s-a dus in Italia. Apoi au plecat impreuna in Spania si de 10 ani locuiesc acolo. De bunici nu am apucat sa ma bucur. Dar, am ramas cu un blat de prajitura in minte, cum il facea mama mea, pe care il fac si in ziua de astazi, sarmalele traditionale, care sunt preferatele mele, dar fara marar in ele, pentru ca nu imi place mararul fiert ci doar crud.

Foto: Facebook