mihai margineanu si cici rogojan

Mihai Margineanu: „Eu ma simt nobil cand imbrac salopeta de zbor si decolez de pe aerodrom”

La o tura cu… avionul l-a dus zilele trecute Mihai Margineanu pe prietenul sau, Ciprian Rogojan, fost component al trupei Sistem. Plimbarea „ca intre baieti” nu a facut decat sa il incante pe Cici, care impresionat de calitatile autorului piesei „Ma iubeste femeile”, l-a declarat „cel mai bun pilot”.

mihai margineanu si cici rogojan

Margineanu a aratat intr-un interviu acordat Farafarduri.ro ca imaginile cu el purtand casca de pilot nu ar trebui sa fie o surpriza. Artistul se mandreste cu 136 de ore de zbor fara instructor. Pasiunea lui pentru pilotaj si-a facut loc si in cariera lui artistica, pentru ca in melodia „Aviatia da senzatia” Margineanu canta despre senzatiile unice oferite de zbor.

Fara farduri: De unde pasiunea pentru pilotaj?

Mihai Margineanu: Din frica exagerata pe care o aveam cand trebuia sa ma urc intr-un avion. Am zis ca trebuie sa cunosc fenomenul ca sa ma pot pronunta corect. Si m-a prins atat de tare ca as fi in stare sa stau numai in avion!

Fara farduri: Sunt convinsa ca pozele postate recent de Ciprian Rogojan au fost o surpriza pentru fani. Pe cine ati avut ca profesor si daca v-a fost greu?

Mihai Margineanu: Am terminat scoala de aviatie de la Tuzla, Reginal Air Services, pe care toata aviatia romana o considera ca fiind cea mai buna scoala de aviatie civila din Romania. Am avut multi profesori in perioada de pregatire, dar sufletul meu a ramas la dl. Constantin Alexandru (nea Tzitzi) si la trainerul meu de zbor dl col.(r) Ion Necsoiu (Shoio), fost pilot de MIG 29. Cat despre „greu”, as minti daca as spune ca e usor, dar e al dracu’ de frumos.

mihai margineanu fara farduri1395300_10151967578711119_1192219236_n

Fara farduri: Zborul cu Cici a fost cumva si primul? Cum v-ati simtit in postura de pilot?

Mihai Margineanu: Zborul cu Cici de acum cateva zile a fost primul pentru el. In sensul ca s-a urcat prima oara in viata lui intr-un avion single engine, cu un prieten la mansa. Pentru mine era a 136-a ora de zbor in simpla comanda – adica fara instructor. Cat despre postura de pilot: eu ma simt nobil cand imbrac salopeta de zbor si decolez de pe aerodrom. Cand aterizez, redevin normal.

Fara farduri: Ce alte pasiuni ascunse mai aveti? Asta ca sa nu ne mai luati prin surprindere data viitoare :)

Mihai Margineanu: Prefer sa va iau prin surprindere :)

 

Foto: Facebook