expozitie de moda ioana ciolacu

Ioana Ciolacu, Cristina Sabaiduc, Lana Dumitru si Lucian Broscatean i-au cucerit pe iubitorii de moda londonezi

O calatorie in atelierele a patru dintre cei mai promitatori designeri romani au facut cei care au fost prezenti la deschiderea expozitiei „Frumusetea se creeaza” desfasurata la sediul Institutului Cultural Roman de la Londra. Organizata cu sprijinul Harper’s Bazaar Romania, in cadrul London Fashion Week 2014, manifestarea i-a adus in fata pasionatilor de moda pe Ioana Ciolacu, Cristina Sabaiduc, Lana Dumitru si Lucian Broscatean. Pentru ca mesajul sa fie asimilat cat mai usor, designerii au apelat la display-uri conceptuale in care au fost integrate pe langa haine, fashion films, schite, instalatii si mood board-uri.

expozitie de moda ioana ciolacu

„E un tip de eveniment extrem de profesionist, iar pe mine acest gen de actiuni ma motiveaza. Nu a trecut bine un sfert de ora de la deschidere si uite ce aglomerat e. Mi se pare foarte important ca in momentul in care vrem sa transmitem un mesaj despre designul romanesc sa fim uniti. Asta am invatat de la show-urile noastre de la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week, unde am prezentat alaturi de alti colegi de-ai mei, pe care ii respect la fel de mult, ca si pe acestia de fata, si unde am observat ca feedback-ul presei internationale a fost foarte bun”, a marturisit Lucian Broscatean, prezent pentru a doua oara la eveniment.

Tanarul creator de moda a venit in acest an cu piese din colectia toamna/iarna 2014/2015, dar si cu tinute create impreuna cu Irina Schrotter, accesorii realizate cu Mihaela Glavan si Musette, toate duse intr-o zona decromatizata.

„Am pus foarte mult accentul pe contraste dintre nonculori si pe forme geometrice reinterpretate si volume drapate, care sa vorbeasca practic de identitate mea vizuala”, a adaugat Lucian.

expozitie de moda lucian broscatean

La polul opus, din punct de vedere cromatic, s-a aflat Lana Dumitru, care a venit cu tinute inspirate din motivele traditionale romanesti. Rochiile din colectia cu prelucrari digitale ale picturilor naive din Cimitirul Vesel din Sapanta dar si rochia „Facebook” au atras privirile fashionistelor.

„E o recunoastere si e o apreciere a creatiilor mele si reprezinta un pas foarte important pentru mine, mai ales ca e prima participare la un «fashion week». Cred ca e un inceput bun. In Londra nu exista ceva care sa nu imi placa din punct de vedere vestimentar. Aici ai voie sa faci orice si practic nu exista greseli. Asta imi place cel mai mult”, a spus Lana Dumitru.

expozitie de moda lana dumitru londra

Tot pentru prima data in cadrul evenimentului organizat de ICR Londra, Ioana Ciolacu a adus, spre bucuria cunoscatorilor, tinute din colectia „Paradox”. cu care a reusit sa intre in gratiile celebrei creatoare de moda Stella McCartney si care i-a adus premiul „Designer for Tomorrow” 2013.

expozitie de moda ioana ciolacu londra

„Acum un an, cand am venit si am vazut expozitia in care era si Lucian, mi-a placut foarte mult. Eram studenta si primul meu gand a fost sa imi doresc sa fiu si eu aici. A insemnat si inseamna bineinteles si acum foarte mult pentru mine. Sunt foarte bucuroasa, pentru ca e cu adevarat o ocazie foarte buna de afirmare, mai ales ca e si Fashion Week-ul”, a declarat Ioana Ciolacu.

Apreciate au fost, de asemenea, esarfele create de Cristina Sabaiduc, menite sa aduca o nota de eleganta si rafinament unei tinute, cu un minim de efort.

„E foarte frumos sa fiu cu alti romani in expozitie. Pentru mine e o sansa, pentru ca eu am plecat din Romania cand eram foarte mica, iar acum sunt stabilita in Londra. Alaturi de cei trei designeri am ales sa prezint o serie de articole vestimentare pentru femei si cateva esarfe, unde imprimeul e baza si care sunt rezultatul unei colaborari cu fotografa Jo Holland”, a spus Cristina Sabaiduc.

expozitie de moda cristina sabaiduc

Expozitia ramane deschisa pana in 21 februarie si poate fi vizitata intre orele 10:00 si 17:00, intrarea fiind libera.