lorand-c

Ce nota au primit elevii lui Lorand Coza de la creatorul de moda Catalin Botezatu?

Mos Craciun a venit mai repede pentru tinerii celei de-a doua promotii a Scolii de Modelling initiate de designerul baimarean Lorand Coza. Cursantii si-au primit diplomele de absolvire in cadrul unei prezentari de moda caritabile la care invitat special a fost Catalin Botezatu. Chiar daca in culise emotiile au fost mari, creatorul de moda s-a aratat multumit de ceea ce a vazut pe scena, dupa cum i-a marturisit „profesorului” Lorand.

lorand-c

Fara farduri: Cum ai caracteriza cea de-a doua editie a Scolii de Modelling?

Lorand Coza: Daca prima editie a cursului de modelling a fost ceva nou, atat pentru mine, cat si pentru elevi, acum la cea de-a doua, am avut mai mult curaj si un precedent ca sa fac lucruri mai marete. La inceput am fost timizi, dar in sufletul nostru se auzea puternic: este musai sa ne facem vazuti! Si asa s-a si intamplat! Am avut un numar dublu de inscrisi si implicit cerintele si pretentiile au crescut. Am fost singur in fata a 50 de copii care sorbeau de la mine orice informatie. A fost o responsabilitate mare pe care mi-am asumat-o si sper ca nu i-am dezamagit.

Fara farduri: Care a fost cea mai frumoasa experienta traita alaturi de cursanti?

Lorand Coza: Au fost multe momente frumoase, amuzante, dar si foarte emotionante. In cele doua luni petrecute cu cea de-a doua serie am avut parte de mai multe evenimente, printre care zile de nastere, spectacole pline de emotie, momente de tristete in care am plans unul in bratele celuilalt, dar si certuri, care s-au produs inevitabil din cauza numarului mare de cursanti. Pentru mine, aducerile-aminte raman vii si nu imi vine sa cred ca s-a terminat cursul… m-am atasat tare mult de copii si asta nu imi face bine…

Fara farduri: Schimbam putin rolurile. Ce ai invatat tu de la ei?

Lorand Coza: Copiii mi-au adus aminte ca trebuie sa dau a doua sansa atunci cand cineva greseste. M-au invatat ca nu exista „nu pot” si cred ca cea mai importanta lectie pe care mi-au dat-o a fost faptul ca demonii interiori ni facem noi, ei de fapt nu exista!

lorand-c1

Fara farduri: Trei calitati pe care ar trebui sa le aiba un tanar care se viseaza pe catwalk?

Lorand Coza: In Romania, partea de fotomodelling este mai putin exploatata si aspirantii care nu au inaltimea impusa se simt descurajati. In alte tari nu este nevoie sa ai peste 1,75 la fete si peste 1,80 la baieti ca sa fi fotografiat. Cred ca dincolo de toate aceste criterii, cel mai important este acela de a avea acel „je ne sais quoi” in privire, pe chip… Frumusetea nu mai este la moda, uratenia este noua frumusete! Fetele foarte slabe de asemenea nu mai sunt „IN”, formele le-au inlocuit! Atunci cand ne angrenam intr-un domeniu, trebuie sa studiem putin ce se intampla si in afara, de unde se da ora exacta si sa nu ramanem cu obloane.

Fara farduri: Nota finala data de Catalin Botezatu?

Lorand Coza: Catalin Botezatu a fost tare incantat de copii si implicit de eveniment. El a salutat ideea unui astfel de curs de formare si dezvoltare personala si a dat o nota mare absolventilor! Mai ales ca deja, una dintre elevele mele a semnat cu MRA Models Agency.

Foto: Ion Morari